Kata adózás fuvarozóknak

Egyéni vállalkozó adózása

Apósommal együtt vállalkozunk és szállítás, költöztetés a fő profilunk. Miután ő ezt csinálta mát bő 30 éve, én a lendületes és hihetetlenül rugalmas profil bővítésért vagyok felelős. Mit is takar ez. Új és különböző területekről igyekszem minél több megrendelőt bevonzani, úgy, hogy erre egy ingyeneses letölthető platformot biztosítunk. Az előzetes felmérések alapján, imádják az emberek. Miután őneki mindig is problémái voltak a könyveléssel, én annak az intézését is magamra vállaltam. Mert az egyéni vállalkozó adózása az egy külön embert igénylő feladat.

Egyéni vállalkozó adózása 2017-ben

Közgazdász létemre sohasem kellett adózással foglalkoznom, úgy gondoltam, minden területnek megvan a maga embere, az egyéni vállalkozó adózása például egy könyvelőre tartozik. Apósom azonban meggyőzött, hogy az elején legalább próbáljuk meg a költségeket minimumon tartani, annak érdekében, hogy tényleg fel tudjuk futtatni a vállalkozás új szárnyát gyorsan.

Egyéni vállalkozó adózása a netről

Amikor erre kért apósom, akkor belevetettem magam az internet bugyraiba és próbáltam minél hitelesebb és profibb oldalakról információkat gyűjteni, hol lehetne az egyéni vállalkozó adózása témában a lehető leggyorsabb és legtöbb információt beszerezni. Ekkor találtam rá a katasleszek.hu oldalra, ahol kimondottan amatőr kezdők részére készült oktatási anyagot lehet megtalálni, ami ahogy szokták mondani „hülyebiztosan” van megírva. Na ez kellett nekem!

Felmentem a honlapra, felhívtam a megadott számot, annak érdekében, hogy mielőtt ténylegesen kifizetem az amúgy nagyon barátságos 9990 forintot, mindet részletesen elmagyarázhassanak. Egy nagyon kedves munkatárs tényleg alaposan beavatott a részletekbe és elmondta, hogy még egyetlen egy reklamáció vagy visszatérítés panasz sem érkezett hozzájuk az egyéni vállalkozó adózása tanfolyam miatt. Ez engem nagyon megnyugtatott, mert tudtam. hogy számomra az alapos tudás mindennél fontosabb és nem szeretek hülyeségekre pénzt kidobni az ablakon.

Így meggyőződve, hogy jót teszek letöltöttem a videós oktatási csomagot és belekezdtem az anyagok áttanulmányozásába. Azt már rögtön a legelején észrevettem, hogy az biztos, hogy profi szakemberek állították össze az egyéni vállalkozó adózása tanagyagot, mert nekem még az egyetem alatt is nehézségekbe ütközött megérteni a pénzügytannak az adózással kapcsolatos. Pedig ennek már több mint 25 éve! Most ezeket a videókat nézegetve, érdekes módon mindent azonnal felfogtam és ami még érdekesebb izgultam is egy kicsit mikor jön a következő videó.

 

Az egyéni vállalkozó adózása részek szerintem abszolúte nem szárazak, mint általában a könyvelési anyagokról gondolná az ember, hanem tényleg szaftosan és ami szerintem a legfontosabb, hogy nagyon könnyen felfoghatóan van összeállítva a tananyag. Amikor végeztem vele, felkerestem egy könyvelőt, hogy segítsen egy-két dolog tisztázásában és teljesen le volt döbbenve, hogy mióta lettem én is könyvelő, hogy ennyire értek a kata adózáshoz.