Egy felejthetetlen esküvő Csádban

Csád

Idén lesz az esküvőnk és szerettük volna már az elején letisztázni, hogy hova is fogunk utazni a nászutunkon. Miután mind a ketten az extrém sportok és helyszínek hívei vagyunk – egy triatlon versenyen ismerkedtünk meg pár éve – így egyértelműen adott volt a feladat, hogy ennek megfelelően fogunk majd helyszínt is választani. Én nekem világ életemben szívem vágya volt Afrikába eljutni és oda is olyan helyre, amely még tényleg érintetlen és nem egy papír-esernyőcskés, koktélozós, fehér homokos strandos nyaralás. Így esett a választásunk a Csád utazásra, amelyet egy netes fórumon pillantottam meg egy hete.

Csád nászutasoknak

Valószínűleg a szüleink minden erejükkel le akarnak majd beszélni erről a nászút helyszínről, miután Csád az elmúlt években nem éppen a turizmusáról volt benne a hírekben. Tény és való, hogy egy korábbi polgárháborúkkal sújtott ország volt, azonban mára már vannak olyan részei, amelyek teljesen nyugodtan látogathatóak, messze vannak minden civilizációs ártalomtól és mindehhez utánozhatatlan kalandokat és élményeket biztosít. És amúgy sem hiszem, hogy az elmúlt eltöltött évek során sokszor engedtünk volna beleszólást az életünkbe, hiszen másztunk már meg együtt is olyan hegyeket és merültünk búvárként olyan veszélyes helyeken, ahová más „épeszű” ember nem merne.

Csád és a ránk váró élmények

Először is nagyon fontos tisztázni, hogy természetesen sosem voltunk felelőtlenek, csak éhezzük a kalandot. Erre a Csád utazásra azért lesz szükségünk, mert élőben vehetünk részt olyan szafarin, ahol nincs vadászat, csak és kizárólag az érintetlen afrikai természet és a bántatlanul kószáló elefántok, oroszlánok, zebrák és társaik. Isteni igazából megtaláltuk azt az irodát, aki ennek az útnak a megszervezésében a partnerünk lesz, és velük fogjuk a legapróbb részletekig egyeztetni és megbeszélni az igényeinket és vágyainkat.

A cég emberei hatalmas segítségünkre voltak, miután az iroda gyakorlatilag csak és kizárólag ehhez hasonló különleges utakkal foglalkozik és már egy évtizede a piacon vannak, így több forrásból is meg tudtam erősíteni, hogy a lehető legjobb helyen vagyunk, ha extrém utazások szervezéséről van szó. És hát lássuk be a Csád utazás, az nem egy Lido di Jesolo nyaralgatás, amit már az Aldiban is meg lehet vásárolni! Vicc, de hát ez van.

A cég vezetője említette hogy ahhoz, hogy el tudjuk indítani az egyeztetést, pontosan kell Csád jelenlegi helyzetéről tájékoztasson a minimális, de akkor is létező kockázatokról és arról, hogy milyen protokoll szerint is működnek ők. Ebben nagyon nagy újdonságokat nem hallottunk, mint amikről lehetett olvasni az oldalukon, és magunktól is elkezdtük már feltérképezni, hogy Csád jelenleg milyen politikai és gazdasági helyzetben van, annak érdekében, hogy ténylegesen ne érjen minket semmilyen meglepetés.

Az iroda csapata tényleg kitett magáért. Miután csak egy nászút szervezéséről volt szó, rengeteg egyéni programot és különlegességet tettek bele, és biztosítottak arról, hogy kiemelt figyelmet fogunk a teljes út alatt kapni.