A Petnet webáruház

A célkitűzés

A Petnet webáruház gondolata 2006-ban kezdett formálódni, mikor Kónya Krisztián ügyvezető és tulajdonos először kezdett afféle „garázscég” ötletén dolgozni. Informatikus háttérrel és gyakorló állattartóként hamar szembesülhetett az internetes kínálat ingadozó minőségével, tudván, hogy kemény munkával egy ilyen honlap igényes üzemeltetése – ha nem is sétagalopp – de megvalósítható. A cél egy átfogó webáruház létrehozása volt, amely kielégíti a lehető legszélesebb értelemben vett összes állattartó igényét. Legyen az bármilyen házi kedvenc – kutya, macska, tengerimalac, görény, madárpók, hüllő, papagáj, vagy díszhal – a Petnet legyen az a webáruház, ahol minden igényére megtalálja a megfelelő terméket.

A nagy feladat két év előkészítést igényelt, ekkor zajlott a szoftveres tervezés, fejlesztés, illetve a különböző média anyagok létrehozása. A Petnet honlapján található fotók 85%-ban saját termékfotózásuk eredménye, ehhez szükség volt még az egységes termék adatlapok elkészítésére is. Így végül 2008-ban, több, mint tíz éve indult a webáruház maga. Azóta a kínálat több, mint 6500 termékre bővült és a Petnet csapat szakmai kérdésekben is a rendelkezésünkre áll. Ez a profil kibővült továbbá kerti tavak szakértői segítésére is.

Petnet megrendelés

A Petnet filozófia igen egyszerű: a vásárlói megelégedettség mindenek felett. Ez nem azt jelenti, hogy fűt fát megígérnek, épp ellenkezőleg. Vállalhatatlanra nem adják a szavukat, így elkerülhető, hogy magyarázkodni kelljen. Ez a politika beválni látszik, hiszen felméréseik szerint a vásárlók általános elégedettsége 97%, ami akárhogy nézzük, igen meggyőző érték.

A webáruház nem csupán eledeleket, de minőségi felszereléseket és egyéb termékeket is árul. Kiszállítást az ország bármely pontjára vállalnak és igyekeznek a hatalmas termékkínálatot a hazai kiskereskedelmi boltok árszintje alatt a rendelkezésünkre bocsátani. Amennyiben lehetséges, a Petnet két munkanapon belül kipostázza nekünk a megrendelt terméket. A „rendelhető” státuszú termékek ez alól kivételt képeznek, ugyanis a címke arra hívja fel a figyelmet, hogy nincs raktáron, a cégnek is be kell rendelnie ezeket és a beszállító gyorsaságát megbecsülni ugyan lehet, de biztosítékot nem adhatnak rá. Amennyiben a rendelést bármi okból nem tudják a megadott időn belül teljesíteni, úgy az ügyfélszolgálat felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjon a várható szállítási időpontról.

A Petnet nyitott különleges kívánságokra is, de ezeket fontos a megjegyzés rovatban pontosan rögzíteni. A fizetésmód szintén rugalmas, megtehetjük előre utalással, PayPal-en keresztül vagy átvételkor készpénzben. A futárszolgálatot 8 és 18 óra közt várhatjuk, ám amennyiben nem járnak sikerrel, telefonon fogják a megrendelőt keresni, így mindenképpen fontos, hogy próbáljunk lehetőségeinkhez képest telefon közelben maradni.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a webáruház reggel kilenc tájékában összesíti az addig beérkezett megrendeléseket. Budapesti cím esetén ebben az esetben továbbadja a rendelési listát a futárszolgálatnak a következő 12-36 órában, akik már a következő napon teljesítik is a rendelést. Ha adott napon 9 óra után kerül leadásra a megrendelés, úgy a Petnet csapat azt már csak a másnapi összesítésben tudja leadni a futárszolgálatnak és értelemszerűen egy plusz nappal kell számolni a csomag érkeztét.

A webáruház nem zárkózik el a személyes vásárlástól sem, szeretettel várják az ügyfeleket az egyes raktárcímeken. Viszont azt nem árt előre tudni, hogy a termék honlapon feltüntetett státusza nem feltétlenül jelenti azt, hogy az általunk meglátogatott ponton éppen elérhető. Könnyen meglehet, hogy az a kimondott termék egy másik címen van, így ilyenkor érdemes az ügyfélszolgálaton érdeklődni átvételi pont után.

Kedvezményrendszer

Két állandó kedvezmény érvényes a web áruházban, ezek közül a rendszer az aktuálisan kedvezőbbet fogja figyelembe venni – a kedvezmények tehát nem összevonhatók. A mennyiségi az eddigi összes teljesített vásárlásnak megfelelően kalkulálják, az épp aktuálisat pedig az adott vásárlásra vonatkozóan. Érdemes tehát regisztrálni, hogy afféle hűségpontokként – összeadódjon a rendeléstörténetünk. A kalkulált kedvezményt már a rendelés leadása előtt meg lehet tekinteni, és amennyiben az első vásárlás meghaladja a huszonötezer forint összértéket, automatikusan magasabb kedvezményszintről indul majd a második.

Petnet termékkínálat

A webáruház honlapja hét könnyen áttekinthető fő kategóriára oszlik. A legszélesebb termékkínálat nem meglepő mód a kutya és macskatartóknak áll rendelkezésére, ellenben majdnem ezer különféle termék várja az akvarisztika iránt érdeklődőket, és a kisállat-, madártartók, vagy a terrarisztika szerelmesei is kategóriánként több száz áru közt böngészhetnek. Aki pedig kerti tavához keres segítséget, szintén közel háromszáz különféle termék közül válogathat megfelelőt és vehet igénybe szaktanácsadást.

A fő kategóriákon belül a rengeteg termék a könnyebb átláthatóság és kereshetőség érdekében további alkategóriákra oszlik. A teljesség igénye nélkül az eledeleken túl megtalálható itt egészségügy, felszerelés, alom vagy kozmetikai termékkategória.